nedelja, 21. december 2014

[GLASBA: tuje] Totedenske kratkice nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov:

Ariel Pink – pom pom: +
Ariel tudi brez svoje stalne zasedbe The Haunted Graffiti nadaljuje čudaški potep po robovih psihedeličnega popa. Vsenavzoča zasanjana melanholija, eksperimentalen igričarski pridih, spomin na že pozabljene žlahtne zvoke glasbene zgodovine in lo-fi omama je le nekaj na hitro izpostavljenih atributov albuma pom pom, ki tvori svojevrsten žanrski kolaž in z vsakim ponovnim vrtenjem poslušalcu razkriva nove privlačne plasti eklektične zvočne avanture.
Spoj popa in avantgarde v svoji najboljši obliki. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=YS87mPfD_yI (skladba »Picture Me Gone«)

Beyond Creation – Earthborn Evolution: +
Visoko kvantitativna tehničnost v večini primerov zavira emocionalni vtis in (zapomnljivo) domiselno koherentnost melodij, strukture in ostalih aranžerskih elementov, a Beyond Creation še v drugo v svoji karieri uspejo ustrojiti pot visoki kvantiteti za visoko kvaliteto. Ščepec avantgarde in predvsem sveža raba neprečkanega basa v tehničnem death metalu pa potisneta Earthborn Evolution na vrh lestvice najboljših 2014. T. K.
http://beyondcreation.bandcamp.com/album/earthborn-evolution (celoten album)

Natural Snow Buildings – The Night Country: +
Nepojmljiva plodovitost francoskega dvojca se ne kaže le v več kot 20 izdajah v dobrih 10 letih, temveč tudi v nenormalni dolžini teh izdaj, kar se povsem ujema z bendovim konceptom neskončnosti. Iskanje transcendetnega pomena glasbenega izraza se manifestira skozi popotovanje po etničnih glasbilih in folk izročilih, ki so zaviti v težko, bujno psihedelično atmosfero in razpotegnjeni za karseda močne občutke brezčasnosti. The Night Country je eden najboljših bendovih poskusov pri doseganju svojega namena. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=3jxvJyhbmbg (skladba »Rusty Knives Valley«)

Trostopenjska lestvica: +, o, -

Ni komentarjev: