ponedeljek, 2. februar 2015

[GLASBA: domače] ČEKITAUT: Festival MENT Ljubljana (4.-6. 2.)

Letošnji februar že zelo zgodaj prinaša enega izmed vrhuncev domače koncertno-festivalske sezone. Slovenija z MENTom dobiva prvi showcase festival, ki po vzoru iz tujine (Eurosonic Noorderslag, Tallinn Music Week, Waves Vienna …) presega okvirje klasičnega večdnevnega koncertiranja, saj prinaša še izredno zanimiv konferenčni del. Na njem bo prisotnih okoli dvesto tujih in domačih delegatov, med katerimi bo tudi kar nekaj znanih (tujih) menedžerjev, organizatorjev (velikih) festivalov, založnikov in novinarjev.

Festival bo gostil preko petdeset koncertnih in klubskih aktov, ki se bodo odvijali na odrih Kina Šiške, klubov po Metelkovi in Kluba K4. Med tujimi gosti po odmevnosti imena najbolj izstopa Robert Henke, ki bo s svojim audiovizualnim projektom Monolake nastopil ob otvoritvi festivala, med domačimi glasbenimi izvajalci pa najdemo skorajda vse najboljše, kar trenutno koncertira (Moveknowledgement, ŠKM banda, New Wave Syria, Kleemar, Nikki Louder …). MENT ponuja s svojo razsežnostjo, možnostjo mreženja in vključenostjo v mednarodni prostor odlično priložnost za predstavitev naših izvajalcev tujemu profesionalnemu in kritiškemu občestvu.

Ne zamudite!

Glasbena kompilacija slovenski bendov in posameznikov, ki bodo nastopili na MENTu: https://mentljubljana.bandcamp.com/releases

Ni komentarjev: