nedelja, 11. maj 2014

[GLASBA] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov

BADBADNOTGOOD – III: +
Redkokdaj je hajp ekvivalenten kvaliteti, a tokrat enostavno je. Mlad trio, ki je na hiphop in jazz sceni s svojimi priredbami in ostrimi, surovimi kompozicijami začel kopati luknje za mejnike, je s svojim tretjim albumom začel s postavljanjem le-teh. Bendov najboljši album do zdaj je izredno bujen, širok in domiseln (v njihovo fuzijo se prikrade celo post-rock), četudi morda izgubi nekoliko na občutku spontanosti in surovosti. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=xT1EKlrFH8c (skladba »Triangle«)

Lantlôs – Melting Sun: +
Blackgaze je odžrl black metalu še en bend. Shoegazersko romantiko je povzel še nemški Lantlôs in jo na podoben način, kot to počne oče žanra Neige z Alcest, vnesel v svoj težak, temačen metal. Ob glasbi se sonca res topijo, glasbena scena pa dobi en žarek (upanja) več. Melting Sun se brez težav lahko postavi za žanrski arhetip nekomu, ki blackgaza ne pozna. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=mFJSM3kvBQ4 (skladba »Melting Sun I: Azure Chimes«)

The Horrors - Luminous: +
The Horrors se z zadnjim albumom dokončno odmikajo od garage in goth začetkov ter nadaljujejo še bolj poglobljeno in v širino tam, kjer so s Skying končali. Njihova sposobnost akumuliranja in zapomnljivega ter všečnega artikuliranja najrazličnejših žanrskih odvodov v sebi lastno zvočno spojino je naravnost izjemna. Tudi za vse tiste, ki jim ni že a priori všeč spogledovanje ambientalne glasbe s sonično psihedeliko in post-punka z dream popom. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=CN0jkdTvl9s (skladba »I see you«)

(
https://www.facebook.com/koridor2014)
(https://twitter.com/Koridor2014)

Trostopenjska lestvica: +, o, -

Ni komentarjev: