nedelja, 20. julij 2014

[GLASBA: tuje] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov:

ANTEMASQUE – Antemasque: +
The Mars Volta je mrtva, naj živi Antemasque! Progpunkovski prvenec praktično celotnega TMV-ja (z basistom Fleajem in bobnarjem Elitchom, ki je bil s člani v At The Drive In) je ohranil napredno noto kompleksnejše rock glasbe Volte, hkrati pa se znebil zvočnih krancljev in ostal le na surovosti hudih riffov in energičnih vokalov. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=FpCf0w6CSJs (celoten album)

Lana Del Rey – Ultraviolence: o
Ob izidu tretjega studijskega albuma je Del Rey prah dvigovala predvsem s svojo persono in vprašanji o pristnosti le-te, je pa Ultraviolence kljub temu zbirka 11 kvalitetnih in zgledno narejenih pop skladb, v katerih prevladujejo dolge in spevne vokalne linije. Toda počasni tempo in za Del Rey značilna intenzivna melanholija mestoma deluje preveč izpeto, da še tako provokativna besedila izzvenijo v prazno. K. K.
https://www.youtube.com/watch?v=T5xcnjAG8pE (skladba »Brooklyn Baby«)

Yann Tiersen (official)- ∞ (Infinity): o
Nekoč po poteh Amélie, danes zasledovalec presežnega, neskončnega. Produktivni francoski komponist in klasično šolani violinist Yann Tiersen nam tokrat ponuja delo polno čarobnih atmosfer in žvenkljanja, intime francoskega jezika ter dramatičnih »power pop« zasukov. Zvočno bogat album, v katerem se začuti odmeve morskih globočin, ki pa žal ne transcendirajo v tisto nekaj glasbeno več. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=oAkEsOYNXCg (celoten album)

Ni komentarjev: