nedelja, 6. julij 2014

[GLASBA: tuje] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov:

Jack White – Lazaretto: o
Navajeni smo, da se vse, česar se loti White, spremeni v čisto glasbeno zlato. Tokrat ni tako, a nova studijska stvaritev še zdaleč ni slaba. Gre za njegovo najbolj raznovrstno delo do sedaj, v katerem je garažni blues rock kot zvočni temelj križan s sodobnim countryjem in celo hip hopom. Vsa ta raznolikost pa ne prinaša posebno razburljivega presežka. J. P.
http://www.youtube.com/watch?v=qI-95cTMeLM (skladba »Lazaretto)

Mastodon - Once More 'Round The Sun: o
Najimenitnejši temelj kariere teh progresivnih težkometalcev je bil vedno evolucija. Razvoj je za njih prišel naravno in nikoli ni zvenel (zvočno) posiljeno. Zato je bilo manjše presenečenje, ko slišimo, kako se z novim albumom vračajo k svojim (bolj enoznačnim težkometalskim) koreninam. Jasno strukturirane ideje so seveda še vedno odlično realizirane, pretiranih soničnih premikov pa žal OMRTS ne prinaša. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=SDjSDnMxFME (celoten album)

No Broadcast – No Broadcast: +
Prvenec benda No Broadcast je v bistvu bendova druga plata – Kanadčani so namreč pred tem delovali pod imenom Anthesiac in izdali noro dober debi. Že takrat so se ponašali s pristopom prvega vala post-rocka, monumentalnih zvočnim šodrom in radioheadovskimi vokali. Istoimenec vnese v že tako raznoliko formulo tako več popa kot tudi več težke rifaže, ki predvsem pokaže sredinca generičnemu post-rockovskemu crescendo-coru. T. K.
http://bandcamp.nobroadcast.com/album/no-broadcast (celoten album)

Ni komentarjev: