nedelja, 29. junij 2014

[GLASBA: tuje] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov:


Boris – Noise: +
Japonski eklektiki izdajo vsaj en album letno in vsak je čisto nova izkušnja, nekaj kompletno drugačnega od predhodnjega. Lani je bil na tapeti shoegaze, tokrat pa skozi svoje nepojmljivo odfukane filtre mešajo sludge, alt metal in post-rock z izbruhi heavymetalskih in tehničnoprogresivnih delov. Ušesni WTF na najboljši način. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=GndQg8SsU1o (skladba »Heavy Rain«)

Burzum – The Ways of Yore: o
Najnovejši album one-man projekta Burzum je poln napol izpeljanih idej, nezaključenih misli in razvlečenih temeljev temačnega ambienta, skandinavske mitologije in poganske ideologije. Zveni kot album, ki bi lahko vodil v konkretno zamišljeno, urejeno in popolnoma konstruirano entiteto, saj se na njem najde nekaj hvalevrednih kompozicij (predvsem zborovski aranžmaji), a je vse skupaj največ dobra podlaga za nadaljevanje. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=FbWMOoFFgLU (celoten album)

Kasabian – 48.13: -
Poskus združevanja nu ravea z garažnimi kitarskimi primesmi Kasabian ni uspel. Produkcija je načičkano prebogata in kar poka od zvočnega steroidja. Tudi samo skladbotvorje ni kaj dosti boljše. Hitovsko naravnane, khm, posiljene skladbe sicer gredo v uho, a kaj kmalu povzročijo zvočno polucijo. Kot sem že enkrat dejal: več je redkokdaj več. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=2wMKT4MJgg4 (celoten album)

LONE. – Reality Testing: +
Magija se nadaljuje. Lone tudi v svoji najbolj umirjeni diskografski ediciji eksperimentira z najrazličnejšimi podtalnimi (elektronskimi) žanri, tokrat se še posebej čuti vpliv abstraktnega hip hopa. Reality Testing sega vse od zasvoljivih sanjavih ambientalnih pejsažev do navdihujočih, plesno orientiranih pokajočih beatov. Retrofuturistična organska zvočna poslastica. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=3KcOZ2qHz5g (skladba »Airglow Fires«)

Ni komentarjev: