nedelja, 15. junij 2014

[GLASBA: tuje] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih izidov:

Ben Frost – A U R O R A: +
A U R O R A je peti album glasbenega eksperimentalista Bena Frosta, ki z njim ponovno demonstrira svoje zvokovne razsežnosti. Album je brezbesedno zvočno potovanje, ki nam kaže veličine v svojem variiranju med mirnostjo in ritmiziranim hrupom, ki albumu dajeta občutek valovanja. Posamezne pesmi same po sebi ne nosijo toliko teže kot albumska celota, s katero Frost nedvomno utrjuje svojo kritiško zelo sprejemljivo glasbeno pot. A.P. https://www.youtube.com/watch?v=9LJ2X1ZRVmA (skladba "Venter")

Hauschka – Abandoned City: +
Hauschkova post-apokaliptična zvočna vizija na albumu Abandoned City zbuja močne filmske podobe, kot že naslov pove, opustošnega mesta. Njegove klavirske kompozicije so polne dramatičnih, usodnih in srhljivih podtonov, v katerih na povsem svojstven način zveni monumentalna minimalistika. Priča smo glasbeni antiutopiji in melanholiji prihodnjega. J. P.
http://www.youtube.com/watch?v=Lsg9ZZF-240 (skladba "Elizabeth Bay")

The Black Keys – Turn Blue: o
Že osmi studijski izdelek ameriškega dvojca v poslušanje ponuja melodične pesmi, ki ostaneju v ušesu, a ostaja v coni varnega in že slišanega. Album, ki bo to poletje zagotovo še odmeval (če ne drugje, konec meseca v Zagrebu) je sicer izjemno poslušljiv in všečen, a za razliko od predhodnih dveh ne pušča tako močnega vtisa. Ob "Fever" nam bo kljub temu vroče. N. Ž.
https://www.youtube.com/watch?v=trk7P-9QDyc (skladba "Fever")

Ni komentarjev: