ponedeljek, 2. junij 2014

[GLASBA: domače] Totedenski kratek pregled nerecenziranih, a relevantnih aktualnih /domačih/ izidov:

It's everyone else – New Religion: +
Čudaško-navdahnjena zvočna spojina postindustrial-blackmetal-synth-trash-lo-fi-pop-electro rocka ni kot vsi ostali. Ni niti kot en tak (bend) na naši sceni. Na drugi plati (izšla je pri avstrijski Noise Appeal) dvojca ta nepojmljiva gmota vsega možnega iz glasbenega podzemlja preprosto funkcionira. Včasih neposlušljivo, včasih nerazumljivo, včasih neskladno, a vedno drzno. T. K.
http://itseveryoneelse.bandcamp.com/album/new-religion (celoten album)

Loudspeaker Alliance – Let's Dance: o
Ajdovsko-ljubljanski trojec z drugo plato po petih letih piše novo poglavje. Prvenec je dihal alternativo 80. let in (zato nujno tudi) sodobnejši britanski indie, tokrat pa je bendu izguba bobnarja prinesla vnos ritem mašine in več elementov sodobne elektronike. Ostal je post-punk, rezultat pa je, kljub šibkemu vokalu ter določeni klišejskosti in nedodelanosti, lep obet za prihodnost, a zaenkrat le to. T. K.
http://loudspeaker-alliance.bandcamp.com/releases (celoten album)

Roger N. Out – Roger N. Out: +
Čvrsta, umazana, garažna, sodobna godba z všečno melodiko, ekspresivno poetiko in dovršeno produkcijo. Kaj drugega bi lahko pričakovali od ponovno združenih legend slovenskega rock'n'rolla devetdesetih Dicky B. Hardy, ki jim tokrat ne načeluje Niko Novak, temveč njegov kolega iz dua Incurabili, prezentni Bruno Subiotto. Alternativni rock album, ki smo ga čakali in bend, ki bi si glede na rock esenco najbolje zaslužil mesto predskupine ameriških QOTSA. J. P.
http://rogernout.bandcamp.com/releases (celoten album)



Trostopenjska lestvica: +, o, -

Ni komentarjev: